sestdiena, 2009. gada 26. septembris

keiptauna un bandīti

Ko nozīmē dzīvot valstī, kas jau gadiem turas kriminālāko valstu top trijniekā?

Pār savas mājas žogu tu īpaši neko neredzi (šīs ir normālas mājas jebkurā pilsētas rajonā, nevis kaut kādu drošības frīku mitekļi):





Pēc pulksten 7 vakarā nekursē nekāds publiskais transports, jo neviens jau tāpat ar to nebrauktu – ir pārāk tumšs un bīstams.

Starp sešiem un deviņiem vakarā pilnīgi tukšs ir arī pilsētas centrs (vienreiz devos ap astoņiem no stacijas uz centrālo ielu, apmēram tā kā cauri Vecrīgai un pa ceļam redzēju tikai vienu (!) kājāmgājēju, vīrieti, steidzīgu, nervozu. Laiks starp veikalu slēgšanu (piecos) un naktsdzīves sākumu (ap deviņiem, desmitiem) diezgan oficiāli pieder bandām un kabatzagļiem.

Vakarā normāls vietējais viens neietu NEKUR. Barā – pāris kvartālu attālumā, ja rajons ir labs un drošs. " Vakara pastaiga" vispār neeksistē kā termins; ja iziet uz ielas, tad tikai lai kaut kur aizietu, visticamāk - līdz mašīnai.

Turklāt tavu biroju var apzagt gaišā dienas laikā, turklāt tev klātesot. Viņdien sēdējām 2 kolēģes 15kvadrātmetru telpā, es rakstīju nezkādu meilu un vispār neko nepiefiksēju, savukārt kolēģe piefiksēja vīrieti braši, mērķtiecīgi ienākam un izejam, kā vēlāk izrādās - nosperam kolēģes telefonu. Šis gadījums, protams, liecina par mūs koncentrēšanās spējām un (varbūt nedaudz?) glupumu, un tomēr....

pamatojot to ar drošības apsvērumiem, valdība pirms pāris mēnešiem ieviesa likumu, kas paredz, ka sākot ar 1. augustu šajā valstī tiek oficiāli noklausītas / ierakstītas VISAS telefonsarunas (vai vismaz viņiem ir tiesības to darīt). Tāpēc visas mobilo telfeonu simkartes, arī priekšapmaksas, ir jāreģistrē, uzrādot īres līgumu vai citu dzīvesvietu apliecinošu dokumentu. Nereģistrētās sim kartes pusgada laikā tiks atslēgtas un tīklā nedarbosies. Pilnīgs orvelisms.


Bet visādi citādi pat ļoti jauka valsts.



1 komentārs:

  1. ko tie bandīti dara bandītu laikā, kad neviens apkārt nevazājas? Apzog viens otru? :) Beigās varbūt izrādās, ka tas ir drošākais laiks, jo bandītu nav, jo nav ko apzagt. Nu es tik tā spriedelēju... :)

    AtbildētDzēst